1R8A0292

Kick-off #DD8: Niels van den Berg – Cisco

“Ik heb maar tien minuten en geloof me, dat wordt lastig.”  Niels van den Berg, Strategic Channel Developer bij Cisco, is aan het woord. Al gauw gaat hij verder over Big Data en Cisco. “Wat gebeurt er als alles verbonden is met elkaar? Hoeveel data komt daar uit?”Hij gaat verder en vertelt dat Cisco een ongelooflijke marketing machine heeft. “Sinds dit jaar praten we over fast IT. Hebben jullie het ook veel over Business output?” Niemand uit het publiek reageert. Bij Cisco gaat het daar altijd over, gaat Van den Berg verder. “Wat is het resultaat van technologie? Bijvoorbeeld rondom de wereld van Cloud?” Een versnipperende inleiding volgt. Kort vertelt hij over Big Data: hoe al die apparatuur ten alle tijden met elkaar data maken. “Met die data willen we analytics doen op het moment dat er iets mis gaat. Als er een ongeluk gebeurt bijvoorbeeld. In Real time willen we data ontwikkelen.”

Tijdens de kick-off doen de deelnemers een quiz. Iedereen mag inloggen op de url sendc.com en wordt aan elkaar geconnect. Mike Coumans van Sendsteps: “Presentaties zijn maar saai.” Die moeten opgeleukt worden en live laten zien wat er gebeurt. We beginnen met een oefenvraag, waar komische beeldfragmenten aan vooraf gaan. In welk jaar waren we nog gewoon gelukkig zonder mobiele telefoon en nog bereikbaar per post? 1999 is het juiste antwoord. Er zijn 35 stemmen binnengekomen, is te zien. Het wordt een interactieve avond waar de kennis direct wordt getest.

De volgende stelling komt in beeld: in de aftiteling van Cisco 3 zijn primaire thema’s te zien waar we ons op focussen. Het juiste antwoord: de Analytics security en Cloud. Maar 17% van de 35 deelnemers heeft het antwoord juist. Nog een vraag: wat is volgens IBM de grootste bron waar data wordt verzameld? Niet veel mensen blijken dit correct te hebben. Data transactions blijkt het goede antwoord. Enthousiast wordt de quiz beëindigd.

Delen:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

LEAVE A REPLY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *