Data Donderdag #10

STARTUP PITCH: Bert Böekling & Mark van Hattem – Oprichters Whatifolution

Whatifolution verandert datamodellen in sets van onderling verbonden grafieken waardoor visuele manipulatie door het gebruik van een muis of een vinger mogelijk wordt.  

Whatifolution gaat verder waar andere dashboards stoppen. In een visuele, dynamische omgeving wordt data gegenereerd of bewerkt met je vinger en zie je direct resultaat. Alles communiceert interactief met elkaar. Ons model werkt vanuit resultaat, in plaats van steeds de inputwaarden aan te passen.

Veel bedrijven doen aan scenarioanalyse: wat zijn de gevolgen van beslissingen die je neemt. Iedereen werkt echter met Excelmodellen en die kennen fouten. Wij hebben bedacht dat je in plaats van de input aan te passen, je het resultaat en de uitkomsten als input neemt. Wat als je bijvoorbeeld winst als uitgangspunt neemt, welke invloed heeft dat dan op het besluitproces?

Data die in ons model gaat, resulteert in een uitkomst, maar die uitkomst kun je ook gebruiken als input. Je kunt heen en weer rekenen naar wat je wilt. Je kunt iedere uitkomstparameter als inputparameter gebruiken en het resultaat wordt direct visueel weergeven.

“De kracht van Whatifolution is dat het je kan helpen om op een eenvoudige manier beslissingen te nemen.”

Stel je wilt een investering doen in een bedrijf, wat kun je dan het beste doen? Wat betekent dat voor het rendement op je vermogen? In ons model kun je met je vinger de omzet omhoog trekken en kun je direct zien, wat hiervan de invloed is op je ROI. Trek bijvoorbeeld de omzet omhoog, dan neemt ook ROI toe. Het model geeft antwoord op een vraag als: Wat nu als ik meer ga investeren, wat gebeurt er dan met de ROI?
Twee jaar geleden hebben we voor een Amerikaanse relatie het begrotingsprobleem inzichtelijk proberen te maken. Het model wat we ontwikkeld hebben biedt de mogelijkheid om aan de parameters van te begroting te kunnen trekken. Als je bijvoorbeeld aan de inkomsten en de verplichte en niet-verplichte uitgaven trekt zie je meteen het gevolg op begrotingstekorten. Het is een voorbeeld van hoe de technologie in elkaar zit.

De kracht van Whatifolution is dat het je kan helpen om op een eenvoudige manier beslissingen te nemen. Het is een geavanceerde rekentechnologie die gemakkelijk inzicht kan geven in complexe situaties. Wij zien eindeloze toepassingen, bijvoorbeeld in de financiële wereld, maar ook elders.

 

Delen:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

LEAVE A REPLY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *